back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάλυμνος: Βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά το πλοίο “Κάλυμνος Σταρ” της ΑΝΕΚ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚάλυμνος: Βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά το πλοίο "Κάλυμνος Σταρ" της ΑΝΕΚ

Βυθίστηκε το σκάφος  «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» της ΑΝΕΚ   μετά την πυρκαγιά-που εκδηλώθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με τρεις επιβαίνοντες (δύο άνδρες, μια γυναίκα) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας.

Τα 3 άτομα που επέβαιναν του σκάφους μετά την επέκταση της πυρκαγιάς βρέθηκαν στη θάλασσα κρατώντας ένα σωστικό  μπαλόνι και περισυνελέγησαν από σκάφος που βρέθηκε στην περιοχή και μεταφέρθηκαν στο τοπικό ιατρείο στο Κουφονήσι για τις πρώτες βοήθειες. Η γυναίκα υπέστη ελαφρά εγκαύματα. Όλοι είναι καλά στη υγεία τους και για προληπτικούς λόγους η γυναίκα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Σύρου.

Στο σημείο όπου βρισκόταν το φλεγόμενο σκάφος επιχείρησαν   πλωτά σκάφη του λιμενικού και παραπλεόντα σκάφη, χωρίς όμως να καταφέρουν να το σώσουν με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Να σημειώσουμε ότι το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» αναχώρησε την 1 Νοεμβρίου 2020 Κυριακή 11.00 το πρωί από το λιμάνι της Καλύμνου με προορισμό τον Πειραιά για την ετήσια  συντήρηση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες (1-11-2020), οι Λιμενικές Αρχές Νάξου, Πάρου, Σύρου και Μυκόνου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 604, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία επιχείρησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα ξεκίνησε επιχείρηση ρυμούλκησης του εν λόγω πλοίου από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΤΑ ΚΩΣΤΑΣ-ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ” Ν.Ν. 39, η οποία δεν κατέστη δυνατή.

Οι τρεις (03) επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το Ε/Π-Α/Κ “ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ” Σ.Ν. 81 και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κουφονησίου, ενώ η ημεδαπή επιβάτιδα, η οποία έφερε εγκαύματα, οδηγήθηκε στον αγροτικό ιατρό Κουφονησίου για υγειονομικό έλεγχο και στη συνέχεια διακομίστηκε με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 στο λιμένα Σύρου, για παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η βύθιση του σκάφους, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ