back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δάνεια κεφαλαίου κίνησης για τους ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ»

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δάνεια κεφαλαίου κίνησης για τους ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε καταθέσει εδώ και ένα μήνα συγκεκριμένες προτάσεις προς την κυβέρνηση για τη στήριξη των ιδιοκτητών πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Στις προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονταν:

– Η οικονομική ενίσχυση μέσω δανείων κεφαλαίου κίνησης για να στηριχθεί η επανεκκίνηση αυτών των επιχειρήσεων.

– Η ενεργοποίηση χρηματοδοτικού προγράμματος, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, για την ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών στα πρακτορεία.

Η ενημέρωση που είχε ο κ. Κόνσολας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κάνει ξεκάθαρα αποδεκτή την πρώτη πρόταση.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν μέσα από το Ταμείο Εγγυοδοσίας δάνεια κεφαλαίου κίνησης με κρατική εγγύηση, που θα απευθύνονται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Στη δράση «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID 19 Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΠΜΕ)», με προϋπολογισμό 220 εκ. ευρώ μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα, μπορούν να ενταχθούν και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, σε ό, τι αφορά στην πρόταση του κ. Κόνσολα για την ενεργοποίηση χρηματοδοτικού προγράμματος μέσα από το ΕΣΠΑ, το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά την έγκριση των προγραμμάτων θα εξετάσει σε επίπεδο πρόβλεψης προτεραιότητας, την ενεργοποίηση μιας προκήρυξης για την ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη στο πιο κρίσιμο στάδιο, που είναι το στάδιο της επανεκκίνησής τους. Θα συνεχίσω να καταθέτω ρεαλιστικές προτάσεις και να επιδιώκω να γίνουν πράξη.

Η δυνατότητα άντλησης ρευστότητας με δάνεια που θα έχουν την εγγύηση του δημοσίου και της ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας είναι μια θετική εξέλιξη και η σχετική δράση θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα.

Δικαιούχοι μπορούν να είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αλλά και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις».

Επισυνάπτεται η απάντηση του Υπ. Ανάπτυξης στην ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ