back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Καλύπτονται τα έξοδα αεροπορικής μετακίνησης των συνοδών των καρκινοπαθών στις νησιωτικές περιοχές

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Καλύπτονται τα έξοδα αεροπορικής μετακίνησης των συνοδών των καρκινοπαθών στις νησιωτικές περιοχές

Οδηγείται σε λύση ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συνοδών ατόμων που πάσχουν από καρκίνο και διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές.

Το θέμα είχε τεθεί από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ.Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει πράξη κοινωνικής αναλγησίας τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης, αφού μέχρι σήμερα δεν καλύπτονταν τα έξοδα μετακίνησης των συνοδών, αφού ουδείς συνυπολόγιζε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας αλλά και την ανάγκη συνοδείας των ασθενών.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ.Μπέζας δεσμεύθηκε ότι στο εξής θα καλύπτονται και τα έξοδα μετακίνησης, με αεροπλάνο, των συνοδών καρκινοπαθών, που μεταβαίνουν για θεραπείες και εξετάσεις από και προς τις νησιωτικές περιοχές.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ.Κόνσολας δήλωσε:

”O Υφυπουργός κατάλαβε το μέγεθος του προβλήματος και δίνει λύση σε αυτό.

Ήταν απαράδεκτο να μην καλύπτονται οι δαπάνες μετακίνησης των συνοδών των καρκινοπαθών στις νησιωτικές περιοχές, οι πάσχοντες συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη συνοδείας και βοήθειας. Η μετακίνηση τους από το νησιωτικό χώρο δεν είναι κάτι εύκολο ούτε κάτι χωρίς σημαντικό οικονομικό κόστος.

Η κάλυψη αυτών των εξόδων δεν αποτελεί χαριστική ρύθμιση, είναι το αυτονόητο.”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ