back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ποτέ άλλοτε το Κοινοβούλιο δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο ευτελισμού»

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ποτέ άλλοτε το Κοινοβούλιο δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο ευτελισμού»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η νομοθετική συμπεριφορά της κυβέρνησης δημιουργεί ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Ομιλία Μάνου Κόνσολα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την έρευνα».

Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ήταν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την έρευνα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Μάνος Κόνσολας στηλίτευσε τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στο νομοθετικό έργο, επισημαίνοντας ότι σε ένα νομοσχέδιο για την έρευνα υπάρχει σειρά διατάξεων, που εκτός ότι δεν έχουν καμία σχέση με την έρευνα, δημιουργούν ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Αναφέρθηκε στις διατάξεις του άρθρου 45 με την οποία αίρεται το αξιόποινο για τους καταληψίες σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και απαλλάσσονται από κάθε ποινική ευθύνη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι περνάει στην κοινωνία το μήνυμα της ισοπέδωσης, της ατιμωρησίας και της ασυδοσίας.

Έκανε ειδική αναφορά σε μία ακόμα φωτογραφική διάταξη (άρθρο 25 παρ.18) που απαλλάσσει από ποινικές ή άλλες ευθύνες συγκεκριμένο πρόσωπο για δαπάνες που έκανε ως Πρόεδρος Φορέα Δημοσίου, χωρίς να υπάρχει έγκριση του προϋπολογισμού.

Εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή του σχετικά με τη διάταξη του άρθρου 33, η οποία, ουσιαστικά, ανατρέπει τις ισορροπίες στην εκπαίδευση, καθώς σύμφωνα με αυτή τη ρύθμιση δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορούν να διδάσκουν σε όλες τις βαθμίδες  εκπαίδευσης, άκριτα.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε:

«Εδώ έχουμε πρωτοφανείς καταστάσεις που ανατρέπουν σταθερές όχι μόνο της κοινοβουλευτικής τάξης αλλά και του νομικού μας πολιτισμού.

Έχουμε μια κυβέρνηση που φέρνει διατάξεις και απαλλάσσει αναδρομικά από ευθύνες όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, χωρίς την τήρηση κανόνων.

Ποτέ άλλοτε το Κοινοβούλιο δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο ευτελισμού».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε, επίσης, στην ανακολουθία της κυβέρνησης στο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών με έδρα τη Ρόδο, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να προχωρήσει στην εφαρμογή και υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, παρά το γεγονός ότι η λειτουργία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών δεν θα επιβαρύνει τη λειτουργία του κρατικού προϋπολογισμού, αφού θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνει:

«Αντί να αναζητεί το Υπουργείο πιλοτικές δράσεις για την έρευνα στη Ρόδο, θα πρέπει να δρομολογήσει τη λύση που υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και είναι η λειτουργία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών.

Μέσα από αυτό, θα ενισχυθεί η εφαρμοσμένη έρευνα στα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης και θα στηριχθούν αποφασιστικά επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενοι στον τομέα του Τουρισμού».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ