ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros
Dodekanisos Seaways
Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
10 °c
Alinda
15 ° Τε
13 ° Πε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μάνος Κόνσολας: «Ταμείο Απανθρακοποίσης: μια μεγάλη ευκαιρία για την υλοποίηση σημαντικών έργων στα νησιά που πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα»

Μάνος Κόνσολας: «Ταμείο Απανθρακοποίσης: μια μεγάλη ευκαιρία για την υλοποίηση σημαντικών έργων στα νησιά που πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα»

Συντακτική ομάδα Leros News Συντάκτης: Συντακτική ομάδα Leros News
18/02/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
0
8
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
276
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Μάνος Κόνσολας, μέσα από μια νέα και καίρια κοινοβουλευτική του παρέμβαση, αναδεικνύει τις ευκαιρίες για την υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων στα νησιά μέσα από το Ταμείο Απανθρακοποίησης και ζητά ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα, αλλά και για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το Ταμείο Απανθρακοποίησης αποτελεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά σε έργα πράσινης ενέργειας στα νησιά και περιλαμβάνει διαθέσιμους πόρους ύψους πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2032, οι οποίοι θα προέλθουν από τις δημοπρασίες 25 εκατομμυρίων δικαιωμάτων εκπομπών CO2.

Μάλιστα, ότι οι πόροι αυτοί, μπορούν να οδηγήσουν στη μόχλευση κεφαλαίων ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση έργων πράσινης ενεργειακής μετάβασης στα νησιά, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και το Ταμείο Εκσυγχρονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, μέσα από τους πόρους του Ταμείου Απανθρακοποίησης μπορούν να χρηματοδοτηθούν:

– Έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και υποδομές αποθήκευσης στα νησιά.

– Έργα διασύνδεσης των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο.

– Υδροηλεκτρικά έργα αλλά και φράγματα στα νησιά.

– Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

– Υπεράκτια πλωτά πάρκα αιολικής ενέργειας.

– Η ηλεκτροδότηση πλοίων στα λιμάνια των νησιών αλλά και υποδομές εφοδιασμού τους με εναλλακτικά καύσιμα.

– Φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ενέργειας για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, Δήμους, αγρότες και αεροδρόμια.

Μέσα από αυτά τα έργα, τα νησιά μας μπορούν να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια, να αποτελέσουν πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και κυρίως για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των νησιών.

«Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που υπάρχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έπρεπε να καταθέσει το σχετικό φάκελο με τις προτάσεις του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το τέλος του 2025, προκειμένου να τις αξιολογηθούν στη συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων», επισημαίνει ο κ. Κόνσολας που θέτει τρία ερωτήματα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Διαβάστε επίσης:

Γ. Νικητιάδης: Στη Βουλή πέντε καίρια ερωτήματα σε τρεις Υπουργούς για την κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα στη Ρόδο

Γ. Νικητιάδης: Στη Βουλή πέντε καίρια ερωτήματα σε τρεις Υπουργούς για την κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα στη Ρόδο

20.02.2026
290
Μάνος Κόνσολας: «Δεν πρέπει να κλείσει αλλά να ενισχυθεί με προσωπικό το Δασονομείο Καρπάθου»

Μάνος Κόνσολας: «Πρέπει να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση για τα προβλήματα στη λειτουργία του Κτηματολογίου σε Κάρπαθο και Κάσο»

19.02.2026
261

1ον: Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το πλαίσιο και το περιεχόμενο των προτάσεων προς τη Κομισιόν για τη χρηματοδότηση έργων στα νησιά από το Ταμείο Απανθρακοποίησης;

2ον: Ποια συγκεκριμένα έργα προτείνονται για τα ελληνικά νησιά;

3ον: Πότε προβλέπεται να εγκριθεί το σχέδιο προτάσεων της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και πότε θα ξεκινήσει η εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Απανθρακοποίησης για την υλοποίηση των έργων;

Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share3Tweet2

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αλλαγή διοίκησης στην ΥΝΤΕΛ με τιμή και αναγνώριση στον Αρχιπλοίαρχο Συρόπουλο

    17.02.2026
    Λέρος: Αλλαγή διοίκησης στην ΥΝΤΕΛ με τιμή και αναγνώριση στον Αρχιπλοίαρχο Συρόπουλο 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Προς κήρυξη έκτακτης ανάγκης η Λέρος λόγω των σοβαρών προβλημάτων στις λιμενικές υποδομές

    17.02.2026
    Προς κήρυξη έκτακτης ανάγκης η Λέρος λόγω των σοβαρών προβλημάτων στις λιμενικές υποδομές 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εκτεταμένες ζημιές στο παραλιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία – Κλειστός ο…

    18.02.2026
    Λέρος: Εκτεταμένες ζημιές στο παραλιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία – Κλειστός ο δρόμος στο Δρυμώνα 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η Λέρος στο επίσημο καλεντάρι της Harley Davidson Club Hellas: 80 άτομα έρχονται…

    23.02.2026
    Η Λέρος στο επίσημο καλεντάρι της Harley Davidson Club Hellas: 80 άτομα έρχονται τον Σεπτέμβριο 1.5K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια

    18.02.2026
    Λέρος: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια 1.5K
crithonis-paradise-hotel
  • Το NAVARONE προτείνει αυτή την Κυριακή ένα brunch «υψηλών προδιαγραφών», με τον chef Πάνο Αντώνακα να επιμελείται ένα ιδιαίτερο μενού, για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό στο κυριακάτικο τραπέζι.

Στο μενού ξεχωρίζουν πιάτα με έντονο θαλασσινό χαρακτήρα, αλλά και κλασικές ελληνικές επιλογές, όπως αχνιστό χριστόψαρο με τσιγαριστά χόρτα, ψαρόσουπα, ντόπιο αρνάκι φρικασέ, καθώς και μοσχαρίσια γάλακτος με ψητά λαχανικά.

Η συγκεκριμένη πρόταση απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια πιο «γεμάτη» γαστρονομική εμπειρία, με πιάτα που δύσκολα βρίσκει κανείς συγκεντρωμένα σε brunch επιλογή στο νησί.
  • Με την κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, ταξιδεύουμε αυτές τις γιορτές στην ορεινή Αρκαδία και σας μεταφέρουμε εικόνες από έναν τόπο που συνδυάζει φύση, ηρεμία και έντονη δράση.

Ο ποταμός Λάδωνας, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του rafting και της εναλλακτικής εμπειρίας στη φύση. Πυκνή βλάστηση, καθαρά νερά και ένα τοπίο που αλλάζει σε κάθε στροφή του ποταμού.

Για περίπου 54 λεπτά, διασχίζουμε τον Λάδωνα σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους και στιγμές που δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Μια εμπειρία διαφορετική, αυθεντική, μακριά από την καθημερινότητα, την οποία μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες και τους φίλους του Leros News.

Αυτό είναι το δικό μας μικρό χριστουγεννιάτικο ταξίδι.
Χρόνια πολλά σε όλους.
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Κατερίνα Εμμανουήλ: Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Παιδιά: Κίνδυνοι, οφέλη και καλές πρακτικές»
  • Η Λέρος στο επίσημο καλεντάρι της Harley Davidson Club Hellas: 80 άτομα έρχονται τον Σεπτέμβριο
  • Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ
  • Λέρος: Διακομιδή 12χρονου στην Κω με Ναυαγοσωστικό του Λιμενικού

Νεότερα Video

Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ

Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ

349 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
23 Φεβρουαρίου 2026
Λέρος: Δηλώσεις του Δημάρχου Άσχαϊμ στον Νίκο Ιγνατίδη

Λέρος: Δηλώσεις του Δημάρχου Άσχαϊμ στον Νίκο Ιγνατίδη

903 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
20 Φεβρουαρίου 2026

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.