back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ν. Σαντορινιός: Στα αζήτητα της Κυβέρνησης επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΝ. Σαντορινιός: Στα αζήτητα της Κυβέρνησης επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, ζητώντας την ενίσχυση των επιστημόνων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. 

Στο πρώτο lockdown, όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την αποκάλυψη των voucher της ντροπής του Υπουργείου Εργασίας, με τα τραγελαφικά προγράμματα ψευτοεκπαίδευσης, ο κ. Βρούτσης έδωσε τελικά στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες (δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, οικονομολόγους, διαιτολόγοι, κα.) μια εφάπαξ επιδότηση 600 ευρώ, την ώρα που για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω των περιοριστικών μέτρων, τελούσαν σε καθεστώς παύσης των δραστηριοτήτων τους, αντιμετωπίζοντας σημαντικές αρνητικές συνέπειες για το επίπεδο επιβίωσής τους. Σήμερα, βιώνοντας ένα δεύτερο lockdown, μια σειρά από επαγγελματικές κατηγορίες συνεχίζουν να αποκλείονται από οποιασδήποτε κρατική ενίσχυση. Οι ελεύθεροι αυτοί επαγγελματίες, για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο, εξακολουθούν να επιβαρύνονται με λειτουργικά έξοδα (μισθώματα επαγγελματικής στέγης, πάγιες δαπάνες, κα) και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ και πάλι ο κύκλος εργασιών τους έχει παγώσει ή έχει περιοριστεί σημαντικά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, σημειώνουν ότι η απουσία πολιτικών, από πλευράς της Κυβέρνησης, για τη στήριξη των επιστημονικών επαγγελματικών κλάδων, την ώρα που η Οικονομία αντιμετωπίζει μια από πι σκληρές κρίσεις, δείχνει ξεκάθαρα τις πραγματικές της προθέσεις για το μέλλον των αυτοαπασχολούμενων: αδιαφορία και φτωχοποίηση. Για τον λόγο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν:

1) Την χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης 800 ευρώ στους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες- αυταπασχολούμενους

2) Την ένταξή τους στο μέτρο της απαλλαγής του 40% των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης (με άμεση επιστροφή του 50% της μείωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων) για το μήνα Νοέμβριο και αν παραταθεί το lockdown και τον Δεκέμβριο.

3) Την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι το τέλος του έτους.Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός τονίζει ότι ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της ελληνικής οικονομίας πλήττεται σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα του δεύτερου lockdown και πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους. Παρά τις συνεχείς και επίμονες πιέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει εμμονικά να γυρνάει την πλάτη στους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, καταδικάζοντάς τους σε συρρίκνωση, κλείσιμο και αφανισμό. 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ