back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη γιατί απειλούσε τη Μίκα Ιατρίδη!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣυνελήφθη γιατί απειλούσε τη Μίκα Ιατρίδη!

Για απειλές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε βάρος της βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Μίκας Ιατρίδη κατηγορείται 34χρονος κάτοικος Αθηνών. Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία που απεστάλλει στον εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος δεν είναι ούτε απο τη Ρόδο, ούτε φαίνεται να γνωρίζει προσωπικά την κ. Ιατρίδη όπως η ίδια διευκρίνισε με δηλώσεις της στη “Ρ”. Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα αυτό έχει ως εξής:

“Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού σχηματίσθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απειλητικό μήνυμα σε Βουλευτή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού για απειλητικό μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ειδικότερα, προ δεκαημέρου, Βουλευτής κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχτηκε μήνυμα (e-mail) στην προσωπική της θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό περιεχόμενο, για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.

Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, από την οποία προέκυψε ότι το επίμαχο μήνυμα εστάλη από διαδικτυακή σύνδεση ξενοδοχείου, σε προάστιο της Αθήνας. Σε επιτόπια έρευνα, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε ότι ο 34χρονος, οποίος διαμένει στο ξενοδοχείο, είναι ο αποκλειστικός κάτοχος και διαχειριστής της θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την οποία εστάλη το επίμαχο μήνυμα.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις”.

Εφημερίδα Ροδιακή 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ