
Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες της Κυριακης 12-6-2022, οι Λιμενικές Αρχές Πάτμου, Λέρου και Καλύμνου, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Θ/Γ σκάφους ΄΄BELLA FRISIA΄΄ σημαίας Ολλανδίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ΔΒΔ ν. Λέρου.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς Ρ/Κ πλοίο, όπου εντόπισαν το εν λόγω Θ/Γ σκάφος, με τους πέντε (5) επιβαίνοντες του, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το ”BELLA FRISIA” κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ πλοίο στον λιμένα Καλύμνου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Σχόλια αναγνωστών
Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης.