back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάντηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου στον Δήμαρχο Λέρου για την πύλη Εισόδου – Εξόδου στο Λιμάνι της Αγ. Μαρίνας!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑπάντηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου στον Δήμαρχο Λέρου για την πύλη Εισόδου - Εξόδου στο Λιμάνι της Αγ. Μαρίνας!

Απαντητική επιστολή στον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια με κοινοποίηση στα ΜΜΕ εξέδωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου κ. Ελισσαίου, σχετικά με τη Θεσμοθέτηση του λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου ως συνοριακού σημείου διέλευσης. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιστολή έρχεται μετά τις δηλώσεις του κ. Κόλια περί ίδρυσης Λιμενικού Ταμείου Λέρου…

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, λέει ότι η θεσμοθέτηση του λιμένα Αγίας Μαρίνας ως συνοριακού σημείου διέλευσης (πύλη Εισόδου – Εξόδου) είναι επί του παρόντος αδύνατη! Ο κ. Ελισσαίου αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε “ορισμένα σημαίνοντα στελέχη” της παράταξής Κόλια, τα οποία ενδέχεται να κατηγορήσουν το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου ότι προβάλει διάφορα προβλήματα προκειμένου να κωλυσιεργήσει, τονίζοντας παράλληλα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Θεσμοθέτηση λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου ως συνοριακού σημείου διέλευσης

ΣΧΕΤ: Το υπ’ αριθμ. 9770/1-842437 έγγραφό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αγαπητέ κ. ∆ήµαρχε, διαβάζοντας το ανωτέρω σχετικό έγγραφο, το οποίο µας αποστείλατε µέσω τηλεοµοιοτυπίας στις 05-04-2012, βρισκόµαστε σε βαθύ προβληµατισµό σχετικά µε την δυνατότητα θεσµοθέτησης του λιµένα Αγίας Μαρίνας Λέρου ως συνοριακού σηµείου διέλευσης (Πύλης εισόδου – εξόδου) για τους κάτωθι λόγους: 

α) Στο έγγραφο γίνεται ρητή αναφορά για μόνιμη περίφραξη του λιμένα και όχι για περίφραξη που θα τοποθετείται μόνον κατά τις ώρες προσέγγισης των κρουαζιεροπλοίων και κατόπιν θα απομακρύνεται.

β) Η κτιριακή εγκατάσταση που θα στεγαστεί η Υπηρεσία Ελέγχου διαβατηρίων (Υ.Ε..) θα πρέπει να διαθέτει πολύ περισσότερους χώρους (γραφεία) από αυτούς που διαθέτει το διαθέσιμο κτίριο του δήμου σας, το οποίο εξ όσων γνωρίζουμε διαθέτει μόνον δύο χώρους. Επομένως, πού θα στεγαστούν ο αξιωματικός υπηρεσίας, η γραμματεία, ο διοικητής της Υ.Ε.., το κρατητήριο, η αποθήκη κ.ο.κ. τη στιγμή που λόγω της ανυπαρξίας Απόφασης καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή είναι αδύνατη η ανέγερση νέου κτιρίου;

γ) Συμφωνείτε με την απομάκρυνση των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος που στεγάζονται μεταξύ του λιμένα και του υπάρχοντος κτιρίου, όπως σαφώς ζητείται με το ανωτέρω σχετικό. 

Αν και δεν έχουμε λάβει γνώση των Φ/Α κτιριακών υποδομών, σύμφωνα με τα κοινοτικά πρότυπα, που συνόδευαν το σχετικό έγγραφο (και τα οποία παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε για την ενημέρωσή μας), έχουμε την πεποίθηση ότι η θεσμοθέτηση του λιμένα Αγίας Μαρίνας ως συνοριακού σημείου διέλευσης είναι επί του παρόντος αδύνατη λόγω της στενότητας χώρου στον υπάρχοντα προβλήτα, του μικρού εμβαδού της διαθέσιμης κτιριακής εγκατάστασης, καθώς και της αδυναμίας κατασκευής νέων κτιριακών υποδομών εξαιτίας της ανυπαρξίας δημοσιευμένης στο ΦΕΚ. απόφασης καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας.

Ίσως μάλιστα είναι ανεδαφικό να προχωρήσουμε σε τροποποίηση του προϋπολογισμού μας για να γίνει η προμήθεια των απαιτούμενων για αυτό το εγχείρημα υλικών, όπως μας έχετε ζητήσει.

Ίσως ορισμένα σημαίνοντα στελέχη της παράταξής σας κατηγορήσουν πάλι την Υπηρεσία μας ότι δεν θέλει να βοηθήσει τη Λέρο και προβάλει τους παραπάνω προβληματισμούς προκειμένου να κωλυσιεργήσει.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αληθές, αφού μοναδικό κίνητρό μας είναι να συμβάλλουμε στην ουσιαστική και με την δέουσα σειρά αντιμετώπιση των προβλημάτων, προκειμένου η δημοτική σας αρχή να μην εκδαπανάται σε προσπάθειες που εξ υπαρχής είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν.

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Ελισσαίου

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ