back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Γάκης από τη Λέρο: «Η εκπαίδευση στην ορθή κυκλοφοριακή συμπεριφορά πρέπει να αποτελεί σημαντικό έργο της Παιδείας των πολιτών από μικρή ακόμη ηλικία»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔ. Γάκης από τη Λέρο: «Η εκπαίδευση στην ορθή κυκλοφοριακή συμπεριφορά πρέπει να αποτελεί σημαντικό έργο της Παιδείας των πολιτών από μικρή ακόμη ηλικία»

Στην ημερίδα για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια, που διοργάνωσε ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο Λακκί Λέρου, παρευρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Γάκης εξήρε τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της εκπαίδευσης και ενημέρωσης των πολιτών για τα θέματα της οδικής ασφάλειας. Είναι σημαντικό, τόνισε, η πρωτοβουλία αυτή και άλλες αντίστοιχες να υποστηριχθούν και να γίνουν ευρύτερα γνωστές, ενισχύοντας τις δράσεις των τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης, με στόχο ένα ασφαλέστερο οδικό περιβάλλον, με τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς όλων. Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε σημαντική και αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους ότι αποτελεί ανάγκη να ενισχυθούν οι δράσεις που συντελούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα ζητήματα αυτά.

Μαζί με τον πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής Γιώργο Ουρσουζίδη, συνοδευόμενοι από την δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Εμμανουήλ επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο στον Πλάτανο καθώς και το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Λακκίου και ενημέρωσαν τους μαθητές για τα θέματα της οδικής ασφάλειας. Στην ομάδα ενημέρωσης συμμετείχε με τη δική της δυναμική παρουσία η ΜΚΟ ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, που δραστηριοποιείται στην οδική ασφάλεια, αντιπροσωπευόμενη από την πρόεδρό της, Ελένη Καρύδη. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση στο Κηποθέατρο Λακκίου Λέρου, παρουσιάζοντας το δικό τους δρώμενο, που με πολλή επιτυχημένο τρόπο μετάδωσε μηνύματα που ευαισθητοποίησαν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

«Η ωφέλεια ανάλογων δράσεων είναι πολλαπλασιαστική», δήλωσε ο Δημήτρης Γάκης. «Ιδιαιτέρως για τα νησιά μας, με δεδομένη τη φυσική απομόνωση από το Κέντρο, η Βουλή, μέσω της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, οφείλει να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα μεταφέρουν την πληροφορία, την ενημέρωση, την εκπαίδευση στην ορθή οδική συμπεριφορά». Επομένως, όπως τόνισε, πρέπει η πρωτοβουλία αυτή να έχει συνέχεια και να επεκταθεί και στα υπόλοιπα νησιά. Γι’ αυτό και πρότεινε τη διεξαγωγή ανάλογης εκδήλωσης στην Κάλυμνο, μια πρόταση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Επίσης η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεσμεύτηκε να αναλάβει τη δαπάνη για την αποπεράτωση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Λέρο.

Τα αποτελέσματα της εκδήλωσης ήταν λοιπόν απτά και, όπως επισημάνθηκε από πολλούς ομιλητές, είναι σημαντική η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει το μάθημα στη Δημόσια Εκπαίδευση από πολύ νωρίς, έτσι ώστε να γίνουν κτήμα των μαθητών οι βασικοί κανόνες της οδικής κυκλοφορίας, να διαμορφωθεί μια κυκλοφοριακή συνείδηση και συμπεριφορά που θα διασφαλίζει τη βιώσιμη κινητικότητα, θα διέπεται από σεβασμό προς τα εμποδιζόμενα άτομα και θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και το περιβάλλον. Τα θέματα της οδικής συμπεριφοράς είναι θέματα πρώτιστα πολιτισμού και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αποτελούν βασική φροντίδα της εκπαίδευσης, κατέληξε ο Δημήτρης Γάκης.

Link της ομιλίας του Δημήτρη Γάκη στη Λέρο: https://youtu.be/OZdgI6SQqFs

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ