back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διάσωση 42 παράνομων αλλοδαπών εντός τουρκικών χωρικών υδάτων – Μεταφέρθηκαν στη Λέρο [VIDEO]

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔιάσωση 42 παράνομων αλλοδαπών εντός τουρκικών χωρικών υδάτων - Μεταφέρθηκαν στη Λέρο

Εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, σαράντα δύο (42) αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητη φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο.

Ο εντοπισμός τους έγινε από πλήρωμα ναυαγοσωστικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Λέρου, πλησίον της οριογραμμής και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων!

Άμεσα ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Άγκυρας (MRCC ANKARA), κατά λόγο αρμοδιότητας, για παροχή συνδρομής, λόγω επικείμενου κινδύνου βύθισης της λέμβου και πτώσης των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, λόγω καταστροφής και βύθισης της λέμβου από τους επιβαίνοντες, οι ανωτέρω αλλοδαποί, περισυλλέγησαν ασφαλώς από το ναυαγοσωστικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, στο πλαίσιο προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, όλοι καλά στην υγεία τους.

Σημειώνεται ότι ένας εξ’ αυτών μεταφέρθηκε με πλωτό περιπολικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ στο νοσοκομείο της Λέρου για παροχή πρώτων βοηθειών, εξαιτίας συμπτωμάτων υποθερμίας.

Κατόπιν τούτου, και μετά την πολύωρη παραμονή του ναυαγοσωστικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ επί της οριογραμμής, στο σημείο κατέφθασαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής τα οποία, παρά την αρμοδιότητά τους να διαχειριστούν το περιστατικό, αρνήθηκαν επανειλημμένως να παράσχουν συνδρομή.

Οι σαράντα δύο (42) διασωθέντες αλλοδαποί (24 άνδρες, 09 γυναίκες και 09 παιδιά) πρόκειται να μεταφερθούν στη Λέρο με το ναυαγοσωστικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.

Επισυνάπτεται οπτικοακουστικό υλικό από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Λέρου προς τους διασωθέντες αλλοδαπούς.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ