back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Δεν θα δημιουργηθεί στη Λέρο Κέντρο λαθρομεταναστών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Δεν θα δημιουργηθεί στη Λέρο Κέντρο λαθρομεταναστών

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στη Λέρο Κέντρο Λαθρομεταναστών. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Υπουργός στον κ. Δημ. Κρεμαστινό που με τη σειρά του ενημέρωσε τον δήμαρχο της Λέρου κ. Μιχάλη Κόλλια με επιστολή του.

Στη επιστολή του ο κ. Κρεμαστινός προς τον δήμαρχο της Λέρου, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ μου Δήμαρχε,

Διαβίβασα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, ο οποίος – όπως μου είπε – δεν τη γνώριζε. 

Με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του ανέφερα ότι η Λέρος με το Ψυχιατρείο που έχει, έχει ήδη πληρώσει το κοινωνικό τίμημα που της αναλογεί και γι’ αυτό είναι αδύνατον να φιλοξενήσει οποιοδήποτε κατάλυμα μεταναστών. Είναι φυσικό ότι εάν αυτό συμβεί, η Λέρος θα ακυρωθεί πλήρως ως τουριστικό νησί, με ευνόητες τις οικονομικές συνέπειες. 

Ο Υπουργός αντελήφθη το όλο θέμα, με διαβεβαίωσε και με παρακάλεσε να σας γνωρίσω την απόφασή του ότι δεν προτίθεται να επιτρέψει να εγκατασταθούν μετανάστες στη Λέρο και αυτοί οι οποίοι έρχονται με οποιοδήποτε τρόπο στο νησί, το ταχύτερο δυνατόν θα μεταφέρονται αλλού.

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κανένας λόγος περαιτέρω ανησυχίας.

Παρακαλώ όμως την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τη διαβιβάσετε και στον Υπουργό αφού – όπως φαίνεται μέχρι τώρα – δεν έχει φθάσει στο γραφείο του».

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ