back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Εικόνα «παιδικής χαράς» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Εικόνα «παιδικής χαράς» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου

Εικόνα «παιδικής χαράς» παρουσίασε το δημοτικό συμβούλιο Λέρου κατά τη συνεδρίαση της 19ης Ιανουαρίου με 12 θέματα ημερησίας διατάξεως και γενικότερη θεματολογία τον ορισμό διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων.

Με την έναρξη της συνεδρίασης τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Ζαβόλας ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. όπως πραγματοποιηθεί ενός λεπτού σιγή ως ύστατο φόρο τιμής στην μνήμη του Προϊστάμενου του πολεοδομικού γραφείου Λέρου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα, oπως και έγινε.

Κατόπιν τούτου ακολούθησε η εισήγηση του πρώτου θέματος (Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λέρου) όπου το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της μειοψηφίας και με τεκμηριωμένη εισήγηση έθεσε θέμα σχετικά με τους δημότες που θα πλαισιώσουν τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων στο σύνολό τους. Υστερα το λόγο έλαβε ο δήμαρχος κ. Κωττάκης ο οποίος διαφώνησε, τεκμηριώνοντας με τη σειρά του τα όσα είπε.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα έδειχναν πως βαίνουν καλώς. Όμως την καλή εικόνα που προηγήθηκε, «γκρέμισαν» ορισμένοι (λίγοι στον αριθμό) «δημοτικοί άρχοντες», αφού με «χαβαλέ» και πειράγματα μεταξύ τους, έντονα γέλια που ακούγονταν μέσω των ερτζιανών (τη συνεδρίαση κάλυπτε σε ζωντανή μετάδοση το δημοτικό ραδιόφωνο Λέρου) εκφράσεις χωρίς προηγούμενο όπως πχ «τι διάολο» αλλά και τοποθετήσεις εκτός τόπου και χρόνου, εξέθεσαν στο σύνολό του το Δημοτικό Συμβούλιο της Λέρου, αμαυρώνοντας την πολύ καλή εικόνα που υπήρχε κατά το παρελθόν, άλλα και στην έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Δήμαρχος Λέρου, καθʼ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, έδειχνε σαν να μην πίστευε αυτά που έβλεπε και άκουγε, ενώ και ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Ζαβόλας προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κρύψει τη δυσαρέσκεια του.

Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι πως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, εμφάνισαν εικόνα διάλυσης, χωρίς πολιτική θέση και στάση, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα πως ψήφισαν τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών οργανισμών / επιχειρήσεων και τους προέδρους αυτών, ανάλογα με τις γνωριμίες και τις συμπάθειες προς συγκεκριμένα πρόσωπα (πολίτες και δημοτικούς συμβούλους που προτάθηκαν).

Συμπέρασμα των ανωτέρω είναι πως στο Δ.Σ της Λέρου υπάρχουν προβλήματα συντονισμού, επικοινωνίας, πειθαρχίας, και αδυναμίας στη λήψη των αποφάσεων. Εμείς δια μέσω του βήματος αυτού καλούμε τους «συγκεκριμένους» δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι ανέδειξαν στο έπακρον την πολιτική τους ανεπάρκεια, όπως αναθεωρήσουν τη στάση τους, η οποία κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και προσβάλει όλους μας…

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ