back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Κρατικού Θερ. – Νοσοκομείου Λέρου (Ε.Ι.ΘΕ.Λ)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Κρατικού Θερ. - Νοσοκομείου Λέρου (Ε.Ι.ΘΕ.Λ)

Το Δ.Σ της Ένωσης καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια ανδρών του λιμενικού σώματος της Ρόδου, βιαιοπραγώντας σε  άτομο με ειδικές ανάγκες,  επιβάτη του πλοίου γραμμής Ρόδου-Λέρου την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα το άτομο με σοβαρή νοητική υστέρηση(αδυναμία επικοινωνίας, αυτοεξυπηρέτησης, κοινωνικών δεξιοτήτων και βαρηκοΐα ) κάτοικος Λέρου βρισκόταν στο πλοίο της γραμμής (ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2) με προορισμό  το λιμάνι της Λέρου  συνοδεία της αδελφής του, στην ολιγόλεπτη απουσία της αδελφής του,  οι λιμενικοί επειδή όπως είπαν αντέδρασε στις υποδείξεις τους,   του έβαλαν χειροπέδες. Ο Ασθενής νοσηλεύτηκε  στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Λέρου με εκχυμώσεις-μώλωπες  στο πρόσωπο, στα χέρια και αιμάτωμα στο τριχωτό της κεφαλης , παρέμεινε νοσηλευόμενος για 48 ώρες .

Καταγγέλλοντας το περιστατικό ζητάμε την πλήρη διερεύνηση του, να σταματήσουν άμεσα τέτοιου είδους συμπεριφορές των σωμάτων ασφάλειας  . Τέτοιου είδους συμπεριφορές παρουσιάζονται με ενδημικό χαρακτήρα στα σώματα ασφαλείας και ευδοκιμούν με την ανοχή των κυβερνήσεων.

Καθημερινό φαινόμενο τείνει να γίνει πλέον ο αστυνομικός –λιμενικός “τσαμπουκάς” και η ωμη βία σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Το πρόβλημα  της κρατικής βίας είναι χρόνιο, ενώ η ανικανότητα, η απροθυμία των αστυνομικών- λιμενικών και δικαστικών αρχών να οδηγήσουν τους υπευθύνους σε λογοδοσία βγάζει μάτι, είναι λοιπόν δικαιολογημένο το συμπέρασμα ότι αποτελεί κρατική στρατηγική  επιλογή η αναβάθμιση της κατασταλτικής βίας και όχι έλλειμμα ή αποτυχία του συστήματος.

Αποτέλεσμα των προαναφερόμενων είναι και το περιστατικό που περιγράψαμε.

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ θα σταθεί στο πλευρό του ασθενή μας και της οικογένειας του .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Ε. ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ

Η Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

Σ. ΔΗΜΟΥ

Η ΤΑΜΙΑΣ 

Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ