back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας από το Λιμεναρχείο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας από το Λιμεναρχείο

Στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας της λιμενικής εγκατάστασής, την ασφαλή κίνηση επιβατών και οχημάτων, της ρύθμισης της κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης, εντός της εξομοιούμενης ζώνης λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου κατά την θερινή περίοδο που ο λιμένας παρουσιάζει αυξημένη κίνηση, με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Λέρου, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3116 Β’/28-07-2020), ρυθμίζονται τα ακόλουθα:

1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο δυτικό κρηπίδωμα της προβλήτας σε πλάτος πέντε (5) μέτρων και σε όλο το μήκος του.

2. Απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο νότιο τμήμα της προβλήτας της Αγίας Μαρίνας Λέρου, που δημιουργείται από τη νοητή προέκταση της οικοδομικής γραμμής του Κ.Υ.Ε. (ΜΠΑΡ) «ΑΠΟΘΗΚΗ» προς τα δυτικά, με την επιφύλαξη της παρ. 6 της παρούσας.

3. Την τοποθέτηση φορητών κιγκλιδωμάτων σε απόσταση δεκατεσσάρων (14) μέτρων από το βόρειο μέτωπο της προβλήτας και παράλληλα προς αυτό, έως το βορειοδυτικό άκρο του προκατασκευασμένου οικίσκου διαβατηριακού ελέγχου, με ένα σημείο εισόδου επιβατών-οχημάτων σε απόσταση τριών (3) μέτρων, περίπου, από τον οικίσκο διαβατηριακού ελέγχου, με άνοιγμα
περίπου τεσσάρων (4) μέτρων και ένα σημείο εξόδου επιβατών-οχημάτων πλησίον του υπάρχοντος στύλου ηλεκτροφωτισμού δυτικά του λιμένα με άνοιγμα περίπου τεσσάρων (4) μέτρων.

Στο σημείο εισόδου επί του κιγκλιδώματος τοποθετείται πινακίδα, προς τα επιβιβαζόμενα οχήματα, με την εγγραφή «ΕΙΣΟΔΟΣ–ENTRANCE».
Στην αντίθετη πλευρά του κιγκλιδώματος εισόδου τοποθετείται πινακίδα, προς τα αποβιβαζόμενα οχήματα από τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ – NO EXIT».

Στο σημείο εξόδου επί του κιγκλιδώματος τοποθετείται πινακίδα, προς τα αποβιβαζόμενα οχήματα, με εγγραφή «ΕΞΟΔΟΣ – EXIT». Στην αντίθετη πλευρά του κιγκλιδώματος εξόδου τοποθετείται πινακίδα, «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ – NO ENTRY».

Η πρόσβαση σε οχήματα και πεζούς θα επιτρέπεται από τα λιμενικά όργανα, μετά την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων και έξοδο επιβατών και οχημάτων.

4. Εντός του ανωτέρω χώρου, απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση όλο το 24ωρο, εκτός από:
α) Ένα (1) περιπολικό όχημα,
β) ένα (1) ασθενοφόρο και
γ) ένα (1) όχημα Α.Μ.Ε.Α. προς επιβίβαση, τα οποία δύνανται να σταθμεύουν στο ΒΔ τμήμα της προβλήτας.

5. Στο υπόλοιπο τμήμα της προβλήτας της εξομοιούμενης ζώνης και έως τη νοητή προέκταση της οικοδομικής γραμμής του Κ.Υ.Ε. (ΜΠΑΡ) «ΑΠΟΘΗΚΗ» προς τα δυτικά, από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 18:00, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, πλην των παρακάτω οριζόμενων θέσεων στάθμευσης:

Α) Στο νότιο τμήμα της προβλήτας:
α) Μια (1) θέση στάθμευσης οχήματος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
β) Περιοχή αναμονής επαγγελματιών τουρισμού για παραλαβή των πελατών τους (ενοικιαζόμενα οχήματα, δωμάτια κ.ά.), επιφανείας τριάντα (30) τ.μ. (7,5 x 4,0 μ.).
γ) Μια (1) θέση για όχημα Α.Μ.Ε.Α.
δ) Μια (1) θέση ημιφορτηγού ιδιωτικής ή δημοσίας χρήσης για παραλαβή-παράδοση εμπορευμάτων από τα πλοία.

ε) Δυο (2) θέσεις για μικρά λεωφορεία ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων, προκειμένου να παραλάβουν επιβάτες, εφόσον διαθέτουν αποδεικτικά νόμιμης μίσθωσης ή κράτησης δωματίων-καταλυμάτων.

Β) Στο δυτικό τμήμα της προβλήτας, παράλληλα προς το κρηπίδωμα, ορίζονται:
α) Εννέα (9) θέσεις ΤΑΞΙ και
β) Μία (1) θέση μεγάλου λεωφορείου.
6. Στο τμήμα της εξομοιούμενης ζώνης, μετά το Κ.Υ.Ε. «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ» προς το Κ.Υ.Ε. «VM», ορίζονται τρεις (3) θέσεις στάθμευσης:

α) Από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 08:00 μ.μ., δύο (2) θέσεις Ι.Χ. οχημάτων και από ώρα 08:00 μ.μ. έως ώρα 08:00 π.μ. της επομένης ημέρας δύο (2) θέσεις για Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ.

β) Μια θέση καθ’ όλο το 24ωρο για διενέργεια υπαίθριου στάσιμου εμπορίου από το υπ’ αρ. ΥΚΙ 8492 φορτηγό όχημα.

7. Οι παραβάτες της παρούσας, ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/1973 (Α ́ 261).

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ