back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

– Λήψη εκτάκτων μέτρων από το Δήμο Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Λήψη εκτάκτων μέτρων από το Δήμο Λέρου!
Την Κυριακή, 26/8/2007 και ώρα 11.00 συνεδρίασαν στο γραφείο του Δημάρχου για την λήψη έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης πυρκαγιών οι παρακάτω επικεφαλής των αρμόδιων φορέων:

Δήμαρχος Λέρου Κωττάκης Τιμόθεος, Πρόεδρος Δ.Σ Καρανικόλας Δημήτριος, Υποδιοικητής ΥΝΤΕΛ Μπακίδης Ιωάννης, Διοικητής 588 Τ.Ε. Καρανικόλας Γεώργιος, Διοικητής Α.Τ. Λέρου Καπανδρίτης Διονύσιος, Λιμενάρχης Ροδόπουλος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Τ. Υ. Ασβεστάς Ευάγγελος, Αντιδήμαρχος Ο.Υ. Κουμπάρος Εμμανουήλ, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Κοντραφούρης Μιχαήλ, Διοικητής Κ.Θ.Λ. Χατζηπαντελής Ιωάννης, Προϊστάμενος Δ.Ε.Η. Διαμαντάρας Δημήτριος, Υπάλληλος Τ. Υ. Κυπραίος Ιωάννης.

Μετά από το υπʼ αριθμ. 6588 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που ελήφθη στο Δήμο της Λέρου με fax την ίδια ημερομηνία και ώρα 9.24 μετά μεσημβρίας. Απεφασίσθη ομοφώνως από τους παρόντες να τηρηθούν τα κάτωθι:

  1. Τα υδροφόρα οχήματα του Δήμου, 588 ΤΕ, ΥΝΤΕΛ κατανεμημένα έτσι ώστε να καλύψουν άμεσα οποιαδήποτε εστία φωτιάς.
  2. Επειδή θεωρήσαμε ότι είναι ύψιστης σημασίας η άμεση εντόπιση ενδεχόμενης φωτιάς, το 588 ΤΕ ανέλαβε την επί 24ώρου οπτική επιτήρηση του Βόρειου τμήματος του νησιού μας, η ΥΝΤΕΛ, με το παρατηρητήριο στο Κλειδί, τον έλεγχο της περιοχής που ελέγχει, ο Δήμος της Λέρου το Νότιο τμήμα του νησιού και ο Σύλλογος των Κυνηγών την οπτική επιτήρηση της περιοχής «Μουπλόγουρνα».
  3. Ο Δήμος της Λέρου ανέλαβε την ευθύνη της ενημέρωσης όλων των ιδιωτών που κατέχουν υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα ώστε να είναι σε επιφυλακή επί 24ώρο βάσεως μέχρι νεωτέρας, βάσει της κείμενης νομοθεσίας που προβλέπει τις υποχρεώσεις τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί η χώρα.
  4. Ο Δήμος της Λέρου σε συνεργασία με το Α.Τ. Λέρου ανέλαβε να ενημερώσει τον Αγροτικό – Κτηνοτροφικό – Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό για την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
  5. Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., ανέλαβε την υποχρέωση, σε συνεργασία με το 588 ΤΕ, της πλήρωσης με νερό όλων των κτηνοτροφικών δεξαμενών του νησιού που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.
  6. Η Δ.Ε.Η. να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  7. Το Κ.Θ.Λ. – Κέντρο Υγείας να έχει σε πλήρη ετοιμότητα τα μηχανικά του μέσα και το ανθρώπινο – επιστημονικό προσωπικό που προβλέπεται από την έκτακτη κατάσταση.

Αυτονόητο δε ήταν σε όλους μας η πλήρης ετοιμότητα όλων των μηχανικών μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού. Ευχόμενοι ομόψυχα ότι δεν θα χρειαστεί καμία παρέμβαση.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ