back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Βουλή έφτασαν τα προβλήματα του Λιμεναρχείου Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Βουλή έφτασαν τα προβλήματα του Λιμεναρχείου Λέρου!

Ερώτηση κατέθεσε, το πρωί στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την υποστελέχωση του Λιμεναρχείου Λέρου, αλλά και για το πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος τα οποία εδρεύουν στο νησί και επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι από τις 58 οργανικές θέσεις, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 35 άτομα ενώ αναδεικνύει και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον ανεφοδιασμό των σκαφών του Λ.Σ με καύσιμα, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών στην εξόφληση των εμπόρων και των προμηθευτών, οι οποίοι αρνούνται πλέον να προμηθεύουν με καύσιμα τα σκάφη του Λιμενικού. 

Ο Βουλευτής ζητά την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Λέρου, τονίζοντας τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, αλλά και την εφαρμογή ενός νέου και ευέλικτου συστήματος προμηθειών για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανεφοδιασμού τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στα νησιά του Αιγαίου. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κονσολα έχει ως εξής: 


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η 

Προς 

Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου 

ΘΕΜΑ: ”Υποστελέχωση και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του Λιμεναρχείου Λέρου” 

Κύριε Υπουργέ, 

Όπως γνωρίζετε, η ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών επιβάλει μία διαφορετική αντιμετώπιση στην προτεραιότητα στελέχωσης των κρατικών και διοικητικών δομών. 

Το Λιμενικό Σώμα στα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και έχει πολλαπλές και κρίσιμες αρμοδιότητες που επιβάλουν επάρκεια προσωπικού και υποδομών. 

Το Λιμεναρχείο Λέρου, εκτός των βασικών καθηκόντων, είναι επιφορτισμένο και με την πάταξη της λαθρομετανάστευσης σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή καλύπτοντας και τις ανάγκες, στο συγκεκριμένο τομέα, γειτονικών νησιών. 

Ενώ σε λίγες ημέρες ξεκινά η θερινή περίοδος, το Λιμεναρχείο Λέρου αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης. Από τις 58 οργανικές θέσεις και μετά από αποσπάσεις προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, το διαθέσιμο προσωπικό μόλις που υπερβαίνει τους 35. 

Είναι σαφές, ότι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ενώ πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με τον ανεφοδιασμό των τριών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, που εδρεύουν στο νησί, αφού οι έμποροι καυσίμων αρνούνται να τα προμηθεύσουν με καύσιμα. 

Αιτία η χρονοβόρα διαδικασία αποπληρωμής τους. 

Κατόπιν των ανωτέρω 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός 

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμεναρχείου Λέρου και αν υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα και προγραμματισμός. 

2. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να δημιουργήσει ένα περισσότερο ευέλικτο σύστημα προμηθειών καυσίμων για τις ανάγκες των σκαφών του Λ.Σ στις νησιωτικές περιοχές για να μην παρουσιάζονται προβλήματα ανεφοδιασμού, από την εύλογη άρνηση των εμπόρων που δεν δέχονται να εξοφλούνται σε βάθος χρόνου και αφού έχουν καταβάλει οι ίδιοι το κόστος και το Φ.Π.Α.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ