back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συλλήψεις δημοτικών συμβούλων της Λέρου από το Λιμεναρχείο – Εμπόδισαν την αναχώρηση του Παιδιάτρου (video)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυλλήψεις δημοτικών συμβούλων της Λέρου από το Λιμεναρχείο – Εμπόδισαν την αναχώρηση του Παιδιάτρου (video)

Την Πέμπτη 19/1/2011, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της Λέρου απέκλεισαν το λιμάνι του Λακκίου εκτελώντας σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λέρου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην προκλητική απόφαση της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς – Αιγαίου σχετικά με την προσωρινή μετακίνηση του παιδιάτρου που υπηρετεί στο νησί μας, κ. Ταχλιαμπούρη.

Ο Παιδίατρος από τη Λέρο επρόκειτο να μετακινηθεί στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για μια εβδομάδα σύμφωνα με την απόφαση της 2ης Υ.Π.Ε.. Κάτι τέτοιο δεν κατέστει δυνατόν αφού εμποδίστηκε στο λιμάνι της Λέρου από κατοίκους με αποτέλεσμα να μην εισέλθει εγκαίρως στο πλοίο ΒLUE STAR.

Το Λιμεναρχείο Λέρου σε συνεννόηση με την εισαγγελεία, πραγματοποίησε συλλήψεις, ενώ αφού κρατήθηκαν τα ονόματα των συλληφθέντων, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με δηλώσεις δημοτικών συμβούλων το πρόβλημα δεν είναι οι λογικές και αυτονόητες διεκδικήσεις των κατοίκων της Πάτμου, αλλά η παντελής έλλειψη συντονισμού και σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η 2η ΥΠΕ εξέδωσε σχετική απόφαση για την μετακίνηση του Παιδιάτρου από Λέρο στην Πάτμο, μετά τις έντονες κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πάτμου, λύνοντας μεν (προσωρινά) το πρόβλημα των συγκεκριμένων νησιωτών και δημιουργώντας πρόβλημα σε ένα μεγαλύτερο νησί με 8500 κατοίκους.

Επιβάλλεται εκ των συνθηκών οι κινήσεις και ο συντονισμός των 2 νησιών να είναι κοινός καθώς κοινά είναι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των 2 νησιών.

Ως εκ τούτου καλό θα ήταν τα δημοτικά συμβούλια των 2 νησιών να φροντίσουν να έχουν (τουλάχιστον) μια τηλεδιάσκεψη ώστε συντονισμένα να λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν.

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ