back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μίκα Ιατρίδη: «Λέμε όχι στα κέντρα κράτησης μεταναστών στα νησιά μας»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜίκα Ιατρίδη: «Λέμε όχι στα κέντρα κράτησης μεταναστών στα νησιά μας»

Σε απάντηση της Επιστολής της Επιτροπής Αγώνα κατά των Κέντρων Λαθρομεταναστών στα Δωδεκάνησα, η Μίκα Ιατρίδη απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Προς τα Μέλη Επιτροπής Αγώνα κατά των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στα Δωδεκάνησα.

Από την πρώτη στιγμή έχω εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεση μου στη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στα νησιά μας.

Γιατί επιτέλους, τα νησιά μας δεν αξίζουν τη μεταχείριση που τους επιφυλάσσουν οι κυβερνήσεις του Μνημονίου.

Γιατί, επιτέλους, δεν μπορεί το όραμα της κυβέρνησης για τα νησιά μας να είναι η δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών.

Ειδικά εδώ στην περιοχή μας, όπου με τις δικές μας προσπάθειες συμβάλλουμε μέσω του τουρισμού στα έσοδα της χώρας μας, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Η κυβέρνηση όμως επιμένει. Πρώτα, δια στόματος του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Μετά, δια στόματος του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου. Δεν σταματούν, αν δεν το πετύχουν.

Και ο μόνος τρόπος για να μην το πετύχουν είναι η δική μας αντίδραση, η δυνατή καθάρια φωνή μας ότι δεν θέλουμε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στα νησιά μας.

Από την πρώτη στιγμή, ως Βουλευτής, με ερωτήσεις μου είχα αναδείξει έγκαιρα το ζήτημα. Ήδη, από τον Ιανουάριο του 2009 είχα καταθέσει την πρώτη ερώτηση στη Βουλή που αναφέρεται στο ζήτημα της κράτησης των παράνομων μεταναστών.

Στη συνέχεια, κατέθεσα ερώτηση το Σεπτέμβριο του 2012 σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει στρατόπεδα στα νησιά μας σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Η τελευταία ερώτηση κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε στο σχέδιο της κυβέρνησης να φτιάξει κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών και να αναθέσει τη λειτουργία και τη φύλαξη τους στο Λιμενικό Σώμα.

Το επαναλαμβάνω:

Λέμε όχι στα κέντρα κράτησης μεταναστών στα νησιά μας. Λέμε όχι σε αυτούς που επιμένουν να απαξιώνουν τα νησιά μας.

Είμαι πάντα στη διάθεση σας. Γιατί η πρόοδος των νησιών μας είναι πάντοτε πάνω και πέρα από κόμματα και προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις.

Γιατί τα νησιά μας και όλοι μας αξίζουμε το καλύτερο.

Με εκτίμηση,
Μίκα Ιατρίδη

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ